Fri Frakt

2-års garanti

Räntefri delbetalning

Allmänna villkor

1. Allmänt

1.1 Nedan allmänna villkor är det som gäller när du som konsument lägger en order via vår webbplats http://www.evoltmoped.com. När order är lagd så upprättas ett avtal mellan dig och A&M Nordic org.nummer 559118-7439, ägarna av http://www.evoltmoped.com.

1.2 Ordrar skickas från vårt centrallager och förblir A&M Nordic AB’s egendom fram tills att de är till fullo betalda.

1.3 Dessa köpvillkor kan endast godkännas av en myndig person eller en omyndig person med målsmans medgivande. För att kunna registrera ditt fordon hos Transportstyrelsen behöver vi även ditt personnummer och du godkänner detta genom att acceptera köpvillkoren innan du lägger order.

1.4 Vi har rätt att ändra en beställning i det fall att det inte finns någon tillgänglighet och vi friskriver oss för eventuella fel i bilder eller till exempel i texter på hemsidan, fel i produktbeskrivningar, tekniska specifikationer eller felaktiga priser.

1.5 Alla bilder och information som framkommer på denna http://www.evoltmoped.com, samt innehåll ägs av A&M Nordic AB. Varumärken, bilder, grafik, information om produkter eller annat innehåll inte får användas utan vårt samtycke.

2. Priser och betalning

2.1 Alla priser är angivna i svenska kronor inkl. moms och exkl.frakt. Vi förbehåller oss rätten att makulera ordrar där vi gjort uppenbara felskrivningar i priser.

2.2 Du kan betala med Visa, Mastercard eller American Express, samt även faktura. Du kan även betala med Klarna.  Vid fakturabetalning direkt till vårt bankgiro så delas betalningen upp i två delar där det först kommer en förskottsbetalning som måste betalas för att produkten ska skickas och sedan en slutbetalning när produkten kommit fram till kund.

3. Återbetalning 

3.1 Vid fall av återbetalning så ska summan vara på kundens bankkonto inom 14 dagar från det att returen har registrerats.

4. Transportskador

4.1 Skadat gods måste anmälas till transportören och även till oss. Vid upptäckande av skadat emballage ska du be chauffören att göra en skriftlig notering på fraktsedeln. Skador som upptäckts efter att kunden öppnat emballaget måste rapporteras in till oss inom 2 dagar.

5. Ångerrätt och retur

5.1 Som kund har du ångerrätt på 14 dagar förutsatt att produkten är i ett oförändrat skick. Vi erbjuder även kunderna 10 dagars prövotid med elmopeden. Du som kund har rätt att returnera elmopeden inom 10 dagar om du inte åkt mer än 60km, har allt emballage så att den kan återsändas i originalförpackning samt att elmopeden inte är skadad utöver vanligt slitage. Vid återsändning av elmoped så tillkommer en avgift på 1000kr för frakten tillbaka till lagret. För elcykel tillkommer avgift på 750 kr för frakt tillbaka till lager.
Returen måste ske inom 30 dagar från det att kunden har begärt att returnera produkten.

6. Garanti och retur

6.1 Produktgarantin täcker bara ursprungliga fabriksfel och inte defekter som uppstår i samband med, eller efter ändring av produktens funktion och utseende, t.ex. ombyggnad, uppgradering eller annan konfiguration av produkten. Din orderbekräftelse är ditt garantibevis. Olika produkter har olika garantiperioder. Garantier för våra olika fordon gäller endast om all service, underhåll och reparation som krävs enligt användarhandboken och serviceplanen, utförs av en verkstad och ett kvitto finns.

 

6.2 Din rätt att meddela om bristande överensstämmelse omfattar produkter som är defekta enligt gällande lagstiftning om konsumentskydd. Kunder som vill hävda fabriksfel i beställda produkter måste kontakta oss så snart som möjligt efter att felet har upptäckts via kontaktuppgifterna på webbplatsen. Meddelanden om bristande överensstämmelse som ges inom två månader från det att du upptäckte defekten, anses alltid ha lämnats in i tid. Du har en treårig rätt att meddela bristande överensstämmelse för produkter som köpts på webbplatsen. Du bör alltid meddela om avvikelse så snart som möjligt för att vara säker på att du inte förlorar dina rättigheter.

 

6.3 När en produkt har returnerats och meddelandet om bristande överensstämmelse har godkänts, kompenserar vi dig enligt villkoren i gällande lagstiftning om konsumentskydd. Vi försöker att göra detta inom 30 dagar efter mottagandet av meddelandet om avvikelse, men det kan ta längre tid, beroende på produkttypen. Vi förbehåller oss rätten att avslå ett meddelande om bristande överensstämmelse, om det visar sig att produkten inte är defekt enligt villkoren i gällande lagstiftning om konsumentskydd. Vid anmälan om bristande överensstämmelse följer vi riktlinjerna från Konsumenttvister (www.arn.se). Mer information finns på http://www.konsumentverket.se.

 

6.4 Vi betalar kostnaden för reparationer av godkända garantifel. Verkstaden dit du tar ditt fordon måste kontakta oss innan du utför någon reparation. Vi betalar inte kostnaden för reparationer utförda utan vårt godkännande. Du är ansvarig för att hitta en lokal verkstad och boka ditt fordon. Du är också ansvarig för att ta ditt fordon till en verkstad för reparation och för att hämta det efteråt.

 

6.5 Vi erbjuder två års garanti på våra motorfordon, till exempel mopeder och elcyklar, med undantag elsparkcyklar som har ett års garanti. Observera att garantin för batterier är ett år. Läs mer nedan. Den tvååriga garantin vi tillhandahåller täcker tillverkningsfel. Garantin inkluderar inte inbyggnads- eller justeringsåtgärder som kan krävas för installation eller i samband med service eller slitage på förbrukningsmaterial som batterier, däck, bromsbelägg, trådar, lampor eller annat normalt slitage.

 

Ett batteri är en förbrukningsvara och är föremål för ett års garanti. För att säkerställa att batteriet har maximal livslängd är det viktigt att följa underhållsråden som går att hitta på vår support-sida eller i manualen. Glöm inte att ett batteri behöver underhållsuppladdning om fordonet inte används regelbundet eller om du kör mindre än 10 km varje gång du startar den. Går batterikapaciteten under 80% under garantiåret är det ett garantiärende, allt över 80% under första året är inom tolerans.

 

Tillbehör är föremål för ett års garanti.

 

Reservdelar är föremål för ett års garanti, med undantag för slitagedelar och arbetstid hos verkstäder, vilka är föremål för en tre månaders garanti. Garantin för batterier är tre månader, frånsett batterier för el-cyklar, som har ett års garanti.

 

Garantin omfattar inte:

 

Fel eller skador som orsakats av felaktig användning av produkten, felaktig installation / justering / inställningar eller otillräckligt underhåll och service. Om ett fordon har justerats, om delar har ändrats från sin ursprungliga design eller om andra delar än originaldelar har använts. Fordon som använts kommersiellt.